Sport

Federata kosovare nuk mendon të natyralizojë mundës, beson në forcat e veta

 

Vendimi i Federatës Shqiptare të Mundjes për të natyralizuar mundësit Zelimkhan Abakarov dhe Ismal Dudaev doli i qëlluar sa i takon rezultatit sportiv. Shqipëria të shtunën arriti suksesin më të madh në sport. Abakarov, mundësi nga Çeçenia dhe i natyralizuar nga Shqipëria, fitoi medaljen e artë në Botërorin në Beograd. Suksesi i Abakarovit bëri që flamuri kuqezi i shqiptarëve të valojë midis Beogradit. Ai fitoi titullin në kategorinë deri 57 kg në stil të lirë.

Shumë vende që kanë mungesë të mundësve cilësorë po natyralizojnë mundës, kryesisht nga Çeçenia, që është republikë e Rusisë.