Sport

Medaljet e shumta – dallimi i xhudos me sportet e tjera

 

Lojërat Mesdhetare kanë rikonfirmuar atë që dihej – dallimin e madh të xhudos me sportet e tjera në vend. Dallimi është shumë medalje. Xhudoja e vetme fitoi shumë medalje. Sportet e tjera, të shumta, fituan një medalje.

Xhudistët e Kosovës të shtunën janë larguar nga Algjeria dhe janë nisur për në Kosovë. Me vete morën pesë medalje, tri prej tyre me shkëlqim ari. Gjatë tri ditëve, nxënësit e trajnerit Driton Kuka mblodhën medalje. Ai për në “Oran 2022” kishte përzgjedhur ekip prej tetë xhudistëve. Pjesë e tij nuk ishte kampionia olimpike, Nora Gjakova, që ende po e sanon një lëndim të dorës. Por ekipi i Kukës tashmë është i gjerë dhe këtë e dëshmoi edhe gara në Oran 2022.