Sport

Arbër Xhekaj kalon të gjitha parashikimet, i bashkohet ligës NHL në hokej mbi akull

Arber Xhekaj - hokej akull
 

Arbër Xhekaj është njëri prej lojtarëve më të frikshëm të kategorisë së juniorëve, por edhe njëri me tregimin më të mirë të kësaj kategorie. Rrëfimi i tij fillon në Hamilton, si fëmijë i dy migrantëve, të cilët u takuan nga shokët e përbashkët në hotelin “Sheraton” të Onarios para më shumë se dy dekada.

Babai i tij, që po ashtu quhet Arbër, është nga Kosova, kurse e ëma nga Çekia. Për shkak se prindërit nuk e flisnin gjuhën e njëri-tjetrit, Arbëri me krenari tregon se si u rrit si fëmijë me theksin anglez të tyre. Tani kampioni i juniorëve me ekipin Bulldogs në OHL (Ontario Hockey League), ka firmosur kontratë me ekipin e njohur nga NHL (National Hockey League), Montreal Canadiens. Rrugëtimi i tij ishte e gjatë dhe aspak premtues. Në këtë rrugë Xhekaj ishte i vetëm, duke hapur dyert me punën e tij të palodhshme.