Sport

Ramadani e Suma me synime të njëjta në Algjeri – të thyejnë rekorde

 

Muhamet Ramadani dhe Alaudin Suma janë të ndarë në klube. Të ndarë janë edhe në disiplina. Por dy atletët nga Mitrovica ishin të pandashëm para se të martën të niseshin drejt Oranit të Algjerisë, ku prej 25 qershorit deri më 6 korrik do të mbahen Lojërat Mesdhetare. Edhe synimet e njëjta i kanë madje. Ramadani dhe Suma nuk presin të fitojnë medalje në këtë ngjarje, për shkak se pranojnë që konkurrenca është shumë e fortë. Qëllimi tyre është të thyejnë rekordet personale, Ramadani në hedhje të gjyles, kurse Suma në të diskut. Ramadani rekordin personal e ka 18.72 metra, ndërsa Suma 50.33 metra. Me këto synime, Ramadani e Suma morën rrugën drejt Algjerisë për ta përfaqësuar Kosovën.

“Presim të bëjmë një rezultat personal. Do të ishte e shkëlqyer nëse gjuaj gjylen në 19 metra. Sa i përket medaljes është vështirë, pasi konkurrenca është shumë e fortë. Të gjithë konkurrentët janë më të rritur se unë. Nëse kam fat, mund edhe të fitoj medalje, por gjasat nuk janë edhe aq të mëdha”, ka thënë Ramadani para nisjes për në Algjeri.