Sport

Kategorizimi kontrovers i sportit

 

Xhudoja kosovare vazhdon të jetë “botë tjetër” në krahasim me sportet e tjera në vend, kur bëhet fjalë për sukseset në skenën ndërkombëtare. Për shkak të sukseseve, Federata e Xhudos e Kosovës është bindshëm e para në Kategorinë A të federatave sportive në vend.

Kategorizimi i sporteve për vitin 2022 është publikuar të premten nga Komiteti Olimpik i Kosovës dhe xhudoja ishte në krye të listës me 83.35 pikë.