Sport

FIFA vendos kufizime në huazimin e lojtarëve

 

FIFA më në fund është gati të zbatojë kufizime në numrin e lojtarëve që klubet mund të dërgojnë dhe të marrin në huazim, dy vjet pasi rregullat e reja u shtynë nga pandemia. Planet e FIFA-s të prezantuara të enjten synojnë të ndalojnë klubet e pasura të grumbullojnë lojtarë që kanë nënshkruar, duke i inkurajuar në zhvillimin e talenteve të tyre të reja dhe të promovojnë ekuilibrin konkurrues në futboll.

Frenimet që duhet të hyjnë në fuqi në korrik të këtij viti kanë një shtrirje të kufizuar. Lojtarët e moshës 21 vjeç e poshtë janë të përjashtuar nga rregullat e FIFA-s. Kërkohet bashkëpunim të mëtejshëm nga federatat nacionale të futbollit për të miratuar masat e FIFA-s.