Sport

Kupa Arabe nuk sjell entuziazëm futbolli në vendin që e organizon Botërorin

Foto: AP
 

Kur ka mbetur më pak se një vit deri te fillimi i Kampionatit Botëror “Katari 2022”, turneu “Kupa Arabe 2021” po ofron një test për këtë vend. Megjithatë, një vizitë në Doha tregon se ka shumë punë për të bërë, duke mos e përmendur atmosferën që nuk ekziston fare. Kryeqyteti i Katarit i ngjan një kantieri masiv ndërtimi: grumbuj dheu kudo, rrugë të reja të shtruara, hotel pas hoteli që po ngrihet lart.

Midis komplekseve të reja të apartamenteve dhe qendrave tregtare, ekskavatorët dhe kamionët bllokojnë trafikun, i cili është shndërruar në një kaos të vërtetë me pluhur. Duke parë këtë, banorët kryesisht po udhëtojnë me autobus ose po e shfrytëzojnë metronë e re. Në Katar biznesi individual duhet të zërë vendin e dytë; Kupa e Botës po vjen në këtë vend, ose më mirë në një qytet: Doha, ku janë ndërtuar tetë stadiume të reja futbolli për turneun e dhjetorit të vitit 2022, të kompletuara me teknologjinë dhe komoditetet më të fundit.