Sport

Federata e Maqedonisë së Veriut nuk do ta lejojë Zeqirin të paraqitet për Kosovën

 

Basketbollisti i Sigal Prishtinë, Lejson Zeqiri, është në planet e dy përfaqësueseve, Maqedonisë së Veriut dhe Kosovës. Federata e Basketbollit të Maqedonisë së Veriut do ta bëjë të pamundurën që basketbollisti Lejson Zeqiri të mos paraqitet me fanellën e Përfaqësueses së Kosovës.

Një gjë të tillë e ka konfirmuar sekretari i përgjithshëm i Federatës së Maqedonisë të Veriut, Vladimir Georgievski, i cili ka thënë se do të përdorin të gjitha mënyrat ligjore për ta ndaluar Zeqirin, që ka luajtur për gjeneratat e reja të këtij shteti. Georgievski ka thënë se Zeqiri bën pjesë në planet e përzgjedhësit Dragan Bajiq dhe së fundi nuk është paraqitur në grumbullim përkundër ftesës. Madje Georgievski ka thënë se ata janë munduar edhe ta kontaktojnë Zeqirin, por tentimet e tyre kanë qenë të pasuksesshme. Te Federata e Maqedonisë së Veriut kanë pranuar se synimi i Zeqirit është që të luajë për Kosovën. Mirëpo, kanë insistuar e kanë mungesë të lojtarëve cilësorë dhe për këtë arsye do të insistojnë që Zeqiri të jetë pjesë e tyre.