Sport

Shqiptarët që kërkojnë suksesin në ringun e Beogradit

 

Të hënën janë zhvilluar meçet e para në Kampionatin Botëror të boksit amator që po mbahet në Beograd. Kosovës i është mohuar pjesëmarrja në këtë Botëror nga shteti i Serbisë. Ndërkohë Federata Ndërkombëtare e Boksit Amator (AIBA) është mjaftuar me deklarata, përmes së cilave ka dënuar vendimin e Serbisë për të mos lejuar hyrjen e boksierëve të Kosovës në territorin e Serbisë. Për ndonjë masë konkrete të AIBA-s ndaj Federatës së Boksit të Serbisë nuk është njoftuar deri më tani. Dhe Botërori ka nisur ashtu si është planifikuar, me gjithë diskriminim e skajshëm ndaj Kosovës.

Derisa Shpejtim e Bashkim Bajoku dhe Patriot Behrami kanë mbetur jashtë Botërorit, të tjerë boksierë shqiptarë do të ngjiten në ring në kryeqendrën e Serbisë. Natyrisht duke prezantuar shtete të tjera, jo Kosovën.