Sport

Stadiumi i finales së “Katari 2022”, pothuajse i përfunduar

 

Puna në “Lusail Stadium” në Katar, në të cilin do të zhvillohet finalja e Kampionatit Botëror të vitit të ardhshëm, është pothuajse e përfunduar, tha një zyrtar të enjten. Ka mbetur vetëm që kontrollet e sistemeve të konfirmohen nga komisionet përkatëse.

“Ne jemi në përfundim të stadiumit. Punët janë kryer afërsisht 98.5 për qind”, tha Tamim El Abed, menaxher i projektit për stadiumin. “Punimet strukturore, ndërtimet, çeliku, çatitë, janë të gjitha 100 për qind të përfunduara. Pjesa e mbetur prej 1.5 për qind është testimi dhe vënia në punë e sistemeve të shumta, të nevojshme për funksionimin e kompleksit”.