Sport

Suedia tërhiqet nga kampi stërvitor në Katar për shkak të të drejtave të punëtorëve

 

Federata e Futbollit të Suedisë (SVFF), njoftoi të mërkurën se ka hequr plotësisht dorë nga kampi stërvitor i janarit në Katar për shkak të shqetësimeve mbi të drejtat e punëtorëve emigrantë të përfshirë në përgatitjet për Kampionatin Botëror të vitit 2022. Vendimi për t'u tërhequr nga kampi stërvitor, erdhi pas diskutimeve ndërmjet Federatës dhe institucioneve të tjera të Suedisë. Ata insistuan se ky është një vendim i përbashkët. Në fakt, Federata ka paralajmëruar se po shqyrton mundësinë për ta mbajtur këtë kamp në një shtet tjetër.

“Është e qartë se ekziston një konsensus midis klubeve kundër organizimit të këtij kampi në Katar gjatë muajit janar të vitit të ardhshëm”, tha presidenti i Federatës suedeze, Hakan Sjostrand të mërkurën. “Kampi i janarit është shumë i rëndësishëm për ne në aspektin sportiv dhe po punojmë për t’u siguruar që ai mund të zhvillohet në një vend tjetër vitin e ardhshëm”.