Sport

I zhytur në borxhe, Feronikeli synon të mbetet në Superligë

Në garat evropiane është paraqitur vetëm një herë dhe ka arritur të kalojë fazën parakualifikuese të Ligës së Kampionëve, kurse është mënjanuar në rrethin e parë. Është eliminuar edhe në rrethin e dytë të Ligës së Evropës. Ndërkaq, një titull të kampionit e ka fituar para se të pranohet futbolli i Kosovës në arenën ndërkombëtare. Derisa në edicionin 2015/2016, vit kur Kosova u bë pjesë e UEFA-s dhe FIFA-s, klubeve kosovare i ishte mohuar pjesëmarrja për shkak se nuk i plotësonin kriteret që kërkonte UEFA. E njëjta gjë i ndodhi Feronikelit si kampion dhe Prishtinës si fituese e Kupës. Pas të gjitha këtyre sukseseve që nisën në edicionin 2014/2015, Feronikeli kaloi momente të vështira në sezonin e fundit (2020/2021). Madje, rrezikoi edhe largimin nga elita e futbollit kosovar. Vetëm në xhiron e fundit e siguroi mbijetesën. Pandemia si duket e goditi edhe klubin nga Drenasi, që është i zhytur në borxhe.

 

Është klubi më i trofeshëm i futbollit në Kosovë pas pranimit të Federatës së Futbollit të Kosovës (FFK), në UEFA dhe në FIFA. Në total, ka fituar tre tituj të kampionit, po aq Kupa si dhe ka rrëmbyer edhe dy Superkupa të vendit.

Në garat evropiane është paraqitur vetëm një herë dhe ka arritur të kalojë fazën parakualifikuese të Ligës së Kampionëve, kurse është mënjanuar në rrethin e parë. Është eliminuar edhe në rrethin e dytë të Ligës së Evropës. Ndërkaq, një titull të kampionit e ka fituar para se të pranohet futbolli i Kosovës në arenën ndërkombëtare. Derisa në edicionin 2015/2016, vit kur Kosova u bë pjesë e UEFA-s dhe FIFA-s, klubeve kosovare i ishte mohuar pjesëmarrja për shkak se nuk i plotësonin kriteret që kërkonte UEFA. E njëjta gjë i ndodhi Feronikelit si kampion dhe Prishtinës si fituese e Kupës. Pas të gjitha këtyre sukseseve që nisën në edicionin 2014/2015, Feronikeli kaloi momente të vështira në sezonin e fundit (2020/2021). Madje, rrezikoi edhe largimin nga elita e futbollit kosovar. Vetëm në xhiron e fundit e siguroi mbijetesën. Pandemia si duket e goditi edhe klubin nga Drenasi, që është i zhytur në borxhe.

KOHA ka provuar të flasë me presidentin e Feronikelit, Naser Ramaj, për të parë gjendjen aktuale dhe të ardhmen e klubit, por ai nuk është përgjigjur gjatë së enjtes.