Sport

Gazmend Haliti pret që FIFA ta kthejë në punë si përzgjedhës të grupmoshave në FFK

 

Trajneri i grupmoshave të reja në futboll, Gazmend Haliti, ishte në krye të Përfaqësueses së Kosovës U15 në futboll për gati 12 vjet. Gjatë kësaj kohe ai thotë se nuk e ka pësuar asnjë humbje me këtë grupmoshë. Por, përkundër rezultateve pozitive, Federata e Futbollit e Kosovës (FFK) e largoi nga puna muajin e shkuar dhe në vend të tij e emëroi Ilir Nallbanin, ish-futbollistin e njohur kosovar. Largimi i tij ndodhi në prag të 20-vjetorit të punës së tij si trajner i grupmoshave të reja. Në një intervistë për KOHËN, Haliti thotë se FFK-ja ia ndali pagën dhe nuk e njoftoi zyrtarisht për arsyet e largimit.

“Nuk ka asnjë njoftim zyrtar. Vetëm m’u ka ndalë paga dhe mund të them se m’u ka ndalë në mënyrë shumë të ligë. Nuk është e drejtë me iu ndal paga një trajneri i cili ka kontratë deri në janar të vitit 2024. Unë vetëm e kam përcjellë qarkullimin bankar dhe nuk më ka dalë paga. Pastaj e kam dërguar një email në Federatën e Futbollit dhe më është përgjigjur sekretari gjeneral me arsyetimin se ke punuar mirë dhjetë vite dhe se vjen koha kur trajnerët ndërrohen. Ai ka qenë vetëm si njoftim me email, mirëpo nuk e kam parë si shumë zyrtar, por vetëm si një email, si një lloj arsyetimi”, tha Haliti.