Sport

Tradita e nofkave të veçanta po vazhdon në futbollin e Egjiptit

Foto: AP
 

Tradita e futbollistëve të Egjiptit që marrin pseudonime të çuditshme është e gjallë dhe po vazhdon me ritëm të rritur. Kjo është traditë që daton prej viteve ‘80. Pseudonimet e shkëlqyeshme dhe ndonjëherë satirike të lojtarëve u përdorën në mënyrë të dukshme nga Badr Ragab, një trajner i të rinjve në klubin më të suksesshëm të Egjiptit, Al-Ahly gjatë viteve ‘80.

“Kur isha trajner i ekipit të rinjve në Al-Ahly, vendosa t'u jepja pseudonime lojtarëve të mi për disa arsye. Kam ëndërruar që ata do të bëhen yj ndërkombëtarë dhe doja t'i motivoja që të punonin shumë duke imituar futbollistë të njohur”, tha Ragab. “Emrat bazohen në ngjashmërinë e tyre me lojtarët e famshëm, si dhe në aftësitë e tyre. Unë ia dhashë Kareem Waleedit pseudonimin ‘Nedved’, sepse ai ngjante me Pavel Nedvedin e Juventusit dhe Mahmoud Hassanit ia lashë nofkën ‘Trezeguet’. Ai kishte elementet e David Trezeguetit”.