Sport

Stadiumi Kombëtar tashmë është bërë çështje për hetuesinë

Ende pa e ngulur gozhdën e parë për ndërtimin e tij, Stadiumi Kombëtar është bërë çështje për hetuesinë. Stadiumi Kombëtar është një projekt gjigant, që është prezantuar për herë të parë në mars të vitit 2014. Ai vazhdon të mbetet vetëm në letër, por po “tret” paratë e buxhetit të shtetit.

 

“Kompania e ka marrë gjithë shumën. 1 milion e 440 mijë euro janë marrë për një punë që nuk është kryer, për një punë që nuk është pranuar asnjëherë në Ministri. Prandaj me të ardhur në këtë ministri, unë e kam detektuar këtë çështje dhe ua kam përcjellë menjëherë krimeve ekonomike dhe prokurorisë dhe tashmë stadiumi nacional është duke u hetuar në organet e hetuesisë dhe të ndjekjes, dhe unë besoj se kjo duhet të ndriçohet”, ka thënë ministri Hajrulla Çeku për KOHËN

Ende pa e ngulur gozhdën e parë për ndërtimin e tij, Stadiumi Kombëtar është bërë çështje për hetuesinë. Stadiumi Kombëtar është një projekt gjigant, që është prezantuar për herë të parë në mars të vitit 2014. Ai vazhdon të mbetet vetëm në letër, por po “tret” paratë e buxhetit të shtetit.

Është ministri i Kulturës, Rinisë dhe Sportit, Hajrulla Çeku, që të martën në një intervistë për KOHËN ka thënë se MKRS-ja nuk e ka studimin e fizibilitetit. Dhe për këtë punë, sipas Çekut, janë ndarë mbi 1.4 milionë euro.