Sport

MKRS-ja e vlerëson të domosdoshëm ristrukturimin e sistemit sportiv në vend

Medalje me peshë aktualisht po fitohen vetëm në xhudo. Vlerësohet se duhet të bëhen ndryshime të mëdha për të fituar medalje të vlefshme edhe në sportet tjera

Ristrukturimi i sistemit sportiv në Kosovë është i domosdoshëm. Kështu të paktën vlerësohet në Ministrinë për Kulturë, Rini dhe Sport. MKRS-ja është përgjegjëse për organizimin dhe financimin e sportit në vend. Aktualisht aktivitetet sportive organizohen përmes federatave sportive dhe Komitetit Olimpik të Kosovës. Shumica e federatave sportive burim të vetëm financiar kanë paratë e buxhetit të Kosovës, të ndara nga MKRS-ja.

 

Sistemi sportiv në vend fuqishëm është kontestuar nga trajneri i xhudos, Driton Kuka. Trajneri bindshëm më i suksesshëm, Kuka, ka propozuar krijimin e Këshillit Kombëtar për Sport, që do të caktonte politikat sportive dhe do të mbikëqyrte punën e KOK-ut dhe federatave sportive. Edhe Ministria për Kulturë, Rini dhe Sport pranon se sporti po përballet me sfida dhe se ristrukturimi, përkatësisht riorganizimi i mënyrës se si funksionon sporti, është i domosdoshëm

Ristrukturimi i sistemit sportiv në Kosovë është i domosdoshëm. Kështu të paktën vlerësohet në Ministrinë për Kulturë, Rini dhe Sport. MKRS-ja është përgjegjëse për organizimin dhe financimin e sportit në vend. Aktualisht aktivitetet sportive organizohen përmes federatave sportive dhe Komitetit Olimpik të Kosovës. Shumica e federatave sportive burim të vetëm financiar kanë paratë e buxhetit të Kosovës, të ndara nga MKRS-ja.

Por ka dyshime nëse të gjitha federatat e menaxhojnë si duhet buxhetin dhe kryejnë si duhet misionin e tyre. Vërejtje të shumta ka edhe për punën e MKRS-së e po ashtu të KOK-ut.