Sport

Medaljet në Zagreb, garanci për të ardhmen

Medaljet në Zagreb, garanci për të ardhmen

Prishtinë, 2 maj – Me xhudistët elitarë që po vazhdojnë përgatitjet për Botëror dhe për Lojëra Olimpike, Kosova me garues të rinj kërkoi podiumin në Zagreb. Ndonëse pa këshillat e trajnerit Driton Kuka nga këndi, xhudistët e rinj kanë fituar dy medalje, duke dëshmuar se Kosova ka të ardhmen në xhudo edhe pas gjeneratës së Majlindës, Norës, Distrisë, Lorianës e Akilit. Të gjithë këta kërkojnë medalje në Botëror e në Lojërat Olimpike, ndërsa në Zagreb në garën “European Open” medaljet u fituan nga Laura Fazliu e Shpati Zekaj.

 

Prishtinë, 2 maj – Me xhudistët elitarë që po vazhdojnë përgatitjet për Botëror dhe për Lojëra Olimpike, Kosova me garues të rinj kërkoi podiumin në Zagreb. Ndonëse pa këshillat e trajnerit Driton Kuka nga këndi, xhudistët e rinj kanë fituar dy medalje, duke dëshmuar se Kosova ka të ardhmen në xhudo edhe pas gjeneratës së Majlindës, Norës, Distrisë, Lorianës e Akilit. Të gjithë këta kërkojnë medalje në Botëror e në Lojërat Olimpike, ndërsa në Zagreb në garën “European Open” medaljet u fituan nga Laura Fazliu e Shpati Zekaj.

Laura garoi të shtunën në kategorinë deri 63 kilogramë. Javë më parë në Evropianin për seniorë ajo u rendit e pesta. Dhe në “European Open” ishte bartëse e parë në kategori. Në gjysmëfinale Laurën e ndali një xhudiste vendëse dhe ajo zuri vend në podium si fituese e medaljes së bronztë.