Sport

Prokuroria po i përcjell ndeshjet e Superligës, tri raste nën hetime

 

Prokuroria Themelore e Mitrovicës pati ngritur më herët aktakuzë për ndeshjen Trepça – Fushë-Kosova, derisa vitin e shkuar së paku edhe për katër ndeshje të tjera kishin nisur hetimet me dyshimin për kurdisje të rezultateve. Deri më tani nuk ka të dënuar për kurdisje. Për këtë edicion janë tri raste duke u hetuar

Këshillit Kombëtar për Parandalimin e Dhunës në Sport (KKPDHS) ka grumbulluar të gjitha informacionet që ka marrë nga deklarimet e individëve për mundësinë e kurdisjes së ndeshjeve të futbollit, në veçanti ato të Superligës. Informacionet e mbledhura, KKPDHS-ja i ka dërguar në Prokurori dhe në Polici të Kosovës, ndërsa u mbetet këtyre dy institucioneve të larta shtetërore të vazhdojnë hetimet.

KOHA ka mësuar nga burimet se së paku tri raste janë dërguar për hetim në Prokurori dhe në Polici të Kosovës nga Këshilli.