Sport

Sfidat e Shpresave të Kosovës

Sfidat e Shpresave të Kosovës
 

Menaxheri i Përfaqësueses U21 të Kosovës në futboll, Zgjim Sojeva, në një intervistë për Sportin në KTV, ka folur për sfidat që kanë pasur dhe që kanë për t’i bindur lojtarët që ta pranojnë ftesën e “Dardanëve”, për problemet në periudhën e pandemisë, si dhe për disa tema të tjera të rëndësishme. Sojeva ka treguar fillimisht se si bëhet ftesa për një lojtar, i cili mund të jetë pjesë e Kosovës. Sipas tij, asnjëherë nuk u bëjnë presion lojtarëve apo prindërve të tyre që me çdo kusht ta zgjedhin Kosovën.

“Asnjëherë me ndonjë presion apo se do t’i premtojmë se do të luajë qind për qind kur të vjen te Kosova. Por u tregojmë se çfarë planesh kemi, u tregojmë se ne dëshirojmë që ata ta përfaqësojnë Kosovën dhe nëse ekziston dëshira e njëjtë edhe nga ana e tyre, atëherë ne vendosim për ta ftuar dhe normal që janë ato procedurat tjera, informohet klubi me kohë, duhet të sigurohen biletat, e shumë gjëra të tjera. Por, së pari përzgjedhjen e bën selektori dhe në koordinim me sekektorin ne si menaxherë të përfaqësueseve i ftojmë lojtarët, biem në kontakt me ta direkt ose me familjarët e tyre”, tha Sojeva.