Sport

Ndikimi i madh i futbollit në promovimin e shtetësisë së Kosovës

Ndikimi i madh i futbollit në promovimin e shtetësisë së Kosovës
 

Ndikimi i sportit në promovimin e shtetësisë së Kosovës është i madh. Kështu të paktën është vlerësuar në konferencën “Futbolli dhe ndikimi i tij në promovimin e shtetësisë së Kosovës”, që është mbajtur në Kampusin e UBT-së në Lipjan. Konferencën e kanë organizuar Instituti i Kosovës për Sport në bashkëpunim me Kolegjin UBT, në prag të ndeshjes së Kosovës me Spanjën në kuadër të eliminatoreve për Botërorin 2022.

Pos nikoqirit, rektorit të UBT-së, Edmond Hajrizi, në konferencë morën pjesë edhe ish-ambasadorja e Kosovës në Washington, Vlora Çitaku, sekretari i përgjithshëm i FFK-së, Eroll Salihu, dhe gazetari i KOHËS, Augustin Palokaj. Në konferencë, profesori Richard Giulianotti nga Mbretëria e Bashkuar dhe gazetari Juan Manuel Montoro nga Spanja kanë folur për rolin e sportit në shoqëri, si dhe për ndikimin e futbollit në marrëdhëniet midis Kosovës e Spanjës.