Sport

Superliga mbledh Përfaqësuesen e basketbollit

Superliga mbledh Përfaqësuesen e basketbollit
 

Paraqitja në ndonjë ligë cilësore evropiane është synim i shumë të rinjve kosovarë që vendosin për karrierë në basketboll. Por basketbollistët e rinj me ëndrra për karrierë në Evropë, vështirë se mund të marrin ndonjë lojtar kosovar si model, për të ndjekur rrugën e tij. Kosova nuk prodhon lojtarë për nivele të larta evropiane, ndonëse ka dy dekada që basketbolli në vend është shumë i popullarizuar dhe numri i të rinjve që vendosin për karrierë në sportin e koshit është i madh.

Së fundi jo vetëm që nuk ka ndonjë transferim të lojtarëve në drejtim të klubeve të vendeve të tjera, por po ndodh e kundërta. Në Kosovë po kthehen edhe ata pak lojtarë kosovarë që ishin në vende të tjera. Tashmë në Superligë është mbledhur thuajse e gjithë Përfaqësuesja e Kosovës.