Sport

Rusia nuk mund ta përdorë emrin dhe flamurin në dy Olimpiadat e ardhshme

Foto: AP
 

Rusia nuk do të jetë në gjendje ta përdorë emrin, flamurin dhe po ashtu himnin në dy edicionet e ardhshme të Lojërave Olimpike e po ashtu edhe në kampionatet botërore për dy vjetët e ardhshëm, pas vendimit të marrë nga Gjykata e Arbitrazhit Sportiv (CAS), raporton agjencia AP.

Gjykata me seli në Lozanë ka përgjysmuar suspendimin prej katër vjetëve që ishte propozuar nga Agjencia Botërore e Anti-Dopingut vitin e kaluar, në një rast të madh ku Rusia u akuzua se ka dëmtuar bazën e të dhënave të laboratorit testues në Moskë. Vendimi ka bllokuar Rusinë nga organizimi i ngjarjeve të mëdha sportive në dy vjetët e ardhshëm.