Sport

Agjencia e përkohshme antidoping po firmos memorandume me federata para se të testojë sportistët

Vitin e shkuar u themelua, kurse pak muaj më parë u bë edhe me zyrën e saj. Bëhet fjalë për Agjencinë e Antidopingut të Kosovës (KosADA). Me t’u vendosur në zyrën që gjendet në Pallatin e Rinisë dhe Sportit në Prishtinë, KosADA ka filluar me nënshkrimin e memorandumeve të bashkëpunimit me federatat sportive të Kosovës.

 

Vitin e shkuar u themelua, kurse pak muaj më parë u bë edhe me zyrën e saj. Bëhet fjalë për Agjencinë e Antidopingut të Kosovës (KosADA). Me t’u vendosur në zyrën që gjendet në Pallatin e Rinisë dhe Sportit në Prishtinë, KosADA ka filluar me nënshkrimin e memorandumeve të bashkëpunimit me federatat sportive të Kosovës.

Sipas drejtuesve të KosADA-s, brenda kësaj jave të gjitha federatat do të firmosin memorandumet e bashkëpunimit, dokumente që i vlerësojnë të rëndësishme. Ato kanë të bëjnë me fushatat edukative dhe vetëdijësuese kundër dopingut, në mënyrë që sporti i Kosovës të mbahet i pastër nga substancat e ndaluara stimuluese.