Sport

Basketbollistët nga Shqipëria “kompensojnë” mungesën e vendorëve cilësorë në Kosovë

Basketbollistët nga Shqipëria “kompensojnë” mungesën e vendorëve cilësorë në Kosovë

Numri i vogël i basketbollistëve cilësorë të vendit ka detyruar klubet e Superligës së Kosovës që kohët e fundit t’i kthejnë sytë kah Shqipëria. Në fakt, brenda pak ditëve disa prej klubeve elitare kanë reaguar dhe kanë forcuar radhët me lojtarë nga Shqipëria.

 

Numri i vogël i basketbollistëve cilësorë të vendit ka detyruar klubet e Superligës së Kosovës që kohët e fundit t’i kthejnë sytë kah Shqipëria. Në fakt, brenda pak ditëve disa prej klubeve elitare kanë reaguar dhe kanë forcuar radhët me lojtarë nga Shqipëria.

Javën e shkuar ishin Vëllaznimi e Bashkimi që angazhuan basketbollistë nga Shqipëria, derisa duarkryq nuk ka qëndruar as Sigal Prishtina. Organizatori Robert Shestani (187 cm), krah-qendra Juljan Hamati (199 cm) dhe krah-qendra Daniel Lekndreaj (192 cm), pritet të debutojnë këtë javë në Superligën e Kosovës, saktësisht në ndeshjet e xhiros së gjashtë.