Sport

Top-xhudiste nga gjashtë vende në kampin që Federata kosovare e organizon në Shqipëri

Top-xhudiste nga gjashtë vende në kampin që Federata kosovare e organizon në Shqipëri
 

Shumë xhudiste që vitin e ardhshëm kërkojnë medalje olimpike në Tokio, më vonë këtë muaj do të jenë pjesë e një kampi që e organizon Federata e Xhudos e Kosovës. Kampi i xhudos nuk organizohet si zakonisht në Pejë, por në bregdetin shqiptar.

Xhudoja është goditur seriozisht nga pandemia dhe mbetet sfidë grumbullimi i sportistëve në një vend. Aktualisht xhudistët kosovarë janë në një kamp në Austri. Ata prej 13 deri më 27 dhjetor do të jenë në kampin që organizohet në Golem, e ku nikoqire është Federata e Xhudos e Kosovës. Këtë për KOHËN e ka bërë të ditur trajneri i Kosovës në xhudo, Driton Kuka.