Sport

MKRS-ja pranon se s’ka kapacitet t’i mbikëqyrë të gjitha projektet kapitale

MKRS-ja pranon se s’ka kapacitet t’i mbikëqyrë të gjitha projektet kapitale

Brenda 250 ditësh është dashur të përfundonin punët në palestrën sportive në Kaçanik, që nga 13 marsi i vitit 2018. Vlera fillestare e kontratës ishte 677 mijë e 587 euro. Kjo fazë e punëve nuk përfundoi me kohë për çka u zgjat afati i realizimit edhe për 30 ditë nga data finale e dorëzimit të tenderëve. Për t’u kryer punët shtesë u ndanë edhe 66 mijë e 787 euro. Por palestra pritet të mos jetë gati as edhe këtë vit për sportistët e Komunës së Kaçanikut. Ka edhe disa punë për t’u bërë.

 

Brenda 250 ditësh është dashur të përfundonin punët në palestrën sportive në Kaçanik, që nga 13 marsi i vitit 2018. Vlera fillestare e kontratës ishte 677 mijë e 587 euro. Kjo fazë e punëve nuk përfundoi me kohë për çka u zgjat afati i realizimit edhe për 30 ditë nga data finale e dorëzimit të tenderëve. Për t’u kryer punët shtesë u ndanë edhe 66 mijë e 787 euro. Por palestra pritet të mos jetë gati as edhe këtë vit për sportistët e Komunës së Kaçanikut. Ka edhe disa punë për t’u bërë.

Por ky nuk është rasti i vetëm i gjetjeve nga Zyra Kombëtare e Auditimit (ZKA), që në qershor të këtij viti publikoi raportin për pasqyrat financiare të Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sportit (MKRS) për vitin 2019. Janë edhe katër raste të tjera ku punimet nuk ishin realizuar sipas planit dinamik siç parashihej me kontratë. Punimet që është dashur të përfundonin brenda vitit 2018 dhe 2019, sipas ZKA-së, kanë pasur ngecje domethënëse në progresin fizik të pesë objekteve. Bëhet fjalë për përfundimin e punëve edhe në stadiumin “Përparim Thaqi” në Prizren, kompleksin sportiv “11 Marsi” në Prizren, palestrën sportive në Samadrexhë të Vushtrrisë dhe palestrën sportive në Deçan. Punët në tri projektet e fundit kanë përfunduar tashmë dhe objektet sportive janë lëshuar në shfrytëzim këtë vit, ndonëse në bazë të kontratave me operatorët ekonomikë është dashur që punët tashmë të përfundonin, disa në vitin 2018 e disa gjatë vitit të kaluar. Punët me kohë nuk kanë përfunduar as në stadiumin “Përparim Thaqi” në Prizren. Vlera e kontratës për punët që është dashur të përfundonin brenda 400 ditësh që prej 26 janarit të vitit 2017 është 1 milion e 574 mijë e 537 euro. Se janë shkelur afatet kohore e pranojnë edhe vetë në MKRS. Por, nuk e marrin përsipër gjithë fajin, ndonëse për Auditorin adresa e vetme është MKRS-ja.