Sport

Stinori vjeshtor mund të mos përfundojë siç parashohin FFK-ja dhe klubet

Foto: Driton Paqarada/KOHA
 

Shumica e skuadrave të Superligës së Kosovës në futboll kanë publikuar orarin e gjashtë xhirove të fundit të stinorit vjeshtor, që është planifikuar të mbyllet më 14 dhjetor. Mirëpo të njëjtën gjë nuk e ka bërë Federata e Futbollit e Kosovës (FFK), që organizon garat pasi nuk dihet saktë nëse do të mund të luhen të gjitha xhirot e parapara, shkaku i pandemisë, por edhe i motit jo të përshtatshëm që mund të mbretërojë në muajin tjetër. Zakonisht stinori vjeshtor në elitën e futbollit kosovar ka përfunduar në fund të nëntorit ose fillim të dhjetorit, gjë që nuk do të mund të ndodhë në këtë vit, shkaku i pandemisë. Sekretari i përgjithshëm i FFK-së, Eroll Salihu, ka pranuar për KOHËN se nuk ka siguri që stinori vjeshtor në Superligën e Kosovës mund të përfundojë në kohën e paraparë. Ai këtë e ka thënë për shkak të situatës me pandeminë, ndonëse ka pranuar se klubet po iu përmbahen masave dhe rekomandimeve që tashmë i ka marrë. Salihu thotë se nëse respektohen rekomandimet e Ministrisë së Shëndetësisë dhe Institutit Kombëtar të Shëndetit Publik, atëherë mund t’ia dalin. Ndërsa sa i përket motit të papërshtatshëm, ai ka thënë se kjo nuk do të jetë pengesë për klubet elitare pasi shumica kanë stadiumet ndihmëse me bar artificial.

“Nuk ka siguri se mund ta mbyllim këtë pjesë për shkak të situatës aktuale me virusin, por si federatë jemi të gatshëm t’i përfundojmë të gjitha ndeshjet deri nga mesi i muajit të ardhshëm. Besoj se do t’i përfundojmë pasi kemi shumë ndeshje dhe për këtë vazhdimisht jemi në kontakte me Ministrinë e Shëndetësisë dhe po kërkojmë nga klubet që t’u përmbahen masave sipas rekomandimeve”, është shprehur Salihu. “Deri më tash jemi të kënaqur me respektimin e masave dhe vetëm në këtë mënyrë mund ta kryejmë edicionin sipas planit tonë.