Sport

Ysaora Thibus, olimpistja që ka kaluar shumë sfida

Ysaora Thibus, olimpistja që ka kaluar shumë sfida

Kur ajo filloi të merrej me skermë në moshën shtatëvjeçare në ishullin Guadeloupe të Karaibeve Franceze, Ysaora Thibus nuk guxoi kurrë të ëndërronte se do të bëhej një olimpiste.

“Unë nuk dija asgjë për këtë sport më parë. Sapo hyra në palestër mbeta e habitur se nuk e dija se për çfarë sporti bëhej fjalë”, pranon Thibus. “Të gjithë ishin me veshje të bardha, duke luftuar me njëri-tjetrin. Unë e doja me të vërtetë këtë sport dhe ndodhi që të bëhem shumë e mirë”.