Sport

Selektori i Moldavisë pranon forcën e Kosovës, i sheh “dardanët” në Evropian

Selektori i Moldavisë pranon forcën e Kosovës, i sheh “dardanët” në Evropian

Kishte bërë bujë deklarata e Engin Firat se Moldavia nuk mund të luajë në Kosovë e as Kosova në Moldavi. Moldavia, që nuk e njeh shtetin e Kosovës, ka vendosur që ndeshjen e së enjtes ndaj “dardanëve” ta organizojë në Parma të Italisë.

Ndonëse deklarata e tij ishte diskutuar gjatë dhe jo gjithnjë në kontekstin më të mirë, turku Firat ka respekt të madh për Kosovën. 50-vjeçari, që është selektor i Moldavisë, madje nuk ka as dyshimin më të vogël se Kosova do të kualifikohet në “Euro 2020”. Firat, në një intervistë për KOHËN, ka insistuar se Kosova do të tejkalojë pa telashe pengesat në plejofin për Evropian, për të siguruar pjesëmarrjen në ngjarjen kontinentale.