Sport

Rrëfimi i boksieres Ruqsana Begum, që ia tejkalon boksit

Rrëfimi i boksieres Ruqsana Begum, që ia tejkalon boksit

Lotët e Ruqsana Begumit të bien mbi ringun e boksit me ngjyrë të kaltër, nuk janë një shenjë dobësie. Përkundrazi, ata janë shenja të betejave që ajo i ka fituar ndër vite. Si një femër e re nga Bangladeshi, që jeton në lindje të Londrës, rruga e saj për t’u bërë kampione e botës në Muai Thai nuk ishte aspak e lehtë, shkruan "The Guardian".

Në fakt, ishte shumë e vështirë për shkak se përgjatë këtij rrugëtimi, Begumi duroi një martesë të rregulluar, sulme paniku, depresioni, ngacmim në palestër dhe periudha shkatërruese të sindromit të lodhjes kronike. Lotët e saj rrjedhin vazhdimisht gjatë intervistës së zhvilluar në palestrën që gjendet në zonën Bethnal Green të komunitetit nga Bangladeshi, por ajo asnjëherë nuk e humbet qetësinë e saj. Sa herë që ish-kampionia e kickboxit fshin lotët e saj, qesh pak dhe pastaj me keqardhje vazhdon rrëfimin interesant.