Sport

Federer është sportisti më i paguar në botë

Federer është sportisti më i paguar në botë

Tenisti Roger Federer është sportisti më i paguar në botë për vitin 2020, pasi pandemia COVID-19 e ka rrëzuar futbollistin Lionel Messi nga pozita e parë. Lista vjetore e Forbes është publikuar të premten.

Ylli i tenisit nga Zvicra, Federer, ka fituar 106,3 milionë dollarë në 12 muajt e fundit, duke përfshirë 100 milionë përmes marrëveshjeve reklamuese. Federer ka përparuar katër pozita dhe është bërë i pari i sportit të tij që del në krye të listës.