Sport

Japonezët shpresojnë se vaksina për COVID-19 do të zbulohet me kohë për Lojërat Olimpike

Japonezët shpresojnë se vaksina për COVID-19 do të zbulohet me kohë për Lojërat Olimpike

Kryeministri i Japonisë, Shinzo Abe ka thënë se zhvillimi i shpejtë i vaksinës dhe trajtimit efektiv për COVID-19 do të jetë prioritet për organizimin e Lojërave Olimpike të Tokios, vitin e ardhshëm.

Sipas Abes, kalimi i gjendjes me koronavirus vetëm në Japoni nuk do të jetë i mjaftueshëm për të mbajtur lojërat, pasi ngjarja e madhe përfshinë tifozë dhe sportistë nga mbarë bota.