Sport

Ligat ndërkufitare shihen si ide për futbollin pas pandemisë

 

Me klubet e futbollit që po humbin të ardhurat gjatë pandemisë COVID-19, një lider i kësaj industrie të sportit ka paralajmëruar se ideja e ligave shumëkombëshe do të ringrihet, kanë njoftuar mediumet e huaja të enjten. Shumë skuadra rrezikojnë falimentimin si pasojë e perspektivës afatshkurtër për të zhvilluar ndeshjet në stadiume të zbrazëta, shoqëruar me luftën afatgjate për të mbajtur dhe për të gjetur sponsorë. Kështu që ligat ndërkufitare do të duhet të shikohen sërish si ide në një debat më të gjerë të ekonomisë së futbollit, sipas Jonas Baer-Hoffmannit, sekretarit të përgjithshëm të FIFPRO.

“Mund të mos jetë e qëndrueshme kjo situatë për shumë klube”, ka pranuar Baer-Hoffmann.