Sport

Dje zbuluan shtatoren e Majlindës, sot xhudistët vazhduan me stërvitje të forta

Dje zbuluan shtatoren e Majlindës, sot xhudistët vazhduan me stërvitje të forta
 

Stërvitjet e vazhdueshme dhe të forta e kanë bërë ekipin e Kosovës në xhudo një prej më cilësorëve në botë. Përcjellja e trendëve dhe stërvitjet me shumë ngarkesa janë “sekreti” i suksesit të Driton Kukës dhe nxënësve të tij. Këtë e përsërit trajneri Kuka vazhdimisht.

Xhudistët janë dukshëm sportistët më të mira në vend, ndërsa vlerësohen shumë lartë edhe në nivel ndërkombëtar. Të paktën pesë prej tyre do të marrin pjesë me normë në Lojërat Olimpike “Tokio 2020”. Kosova tashmë ka medalje të artë olimpike, falë Majlinda Kelmendit që shkëlqeu në Olimpiadën e kaluar.