Sport

Kosova synon t’i rrisë ekipin olimpik dhe numrin e medaljeve

 

Tetë sportistë kanë përfaqësuar Kosovën në Lojërat Olimpike “Rio 2016”. Ishte debutim i vendit në Lojërat Olimpike Verore, ngjarjen bindshëm më të madhe sportive. Edicioni i ardhshëm i Lojërave Olimpike mbahet në Tokio të Japonisë, prej 24 korrikut deri më 9 gusht të këtij viti.

Me shumë mundësi Kosova do të dërgojë në Tokio delegacion me numër më të madh sportistësh se që kishte në Rio të Brazilit katër vjet më parë. Tetë sportistë tashmë janë të garantuar, ndërsa ka gjasë që edhe ndonjë tjetër të shtohet në listë në muajt e ardhshëm, shkruan sot Koha Ditore.