Sport

Tetë alpinistët që ngjitjen e kanë kthyer “në shëtitje”

Tetë alpinistët që ngjitjen e kanë kthyer “në shëtitje”
 

Salzburg, nëntor (RedBull.com) – Sportin e ngjitjes apo alpinizmit ka kohë që po e dominojnë disa emra të përveçëm sportistësh, të cilët e kanë ngritur në një nivel tjetër, falë arritjeve që i kanë realizuar. Pasi kanë arritur pothuajse të pamundurën në këtë sport, këta tetë ngjitës kanë vendosur synime të larta për vitin tjetër, të cilat i bëjnë ata edhe më të veçantë, shkruan sot Koha Ditore.

Projektet magjepse, titujt botërorë dhe rekordet e reja janë gati për “t’u kapur” nga këta ngjitës që janë plotësisht të gatshëm për aventurat e reja. Pavarësisht se ku garojnë, synimet që ata ia kanë vënë vetes për vitin tjetër janë më shumë se inspiruese. Prej alpinistit më të shpejtë në SHBA deri te rekordi në garën e ngjitjes në “Hachioji” dhe udhëheqjen e një projekti gjithëpërfshirës të femrave në Afrikë: këta janë tetë alpinistët që po e dërrmojnë në tërësi këtë sport: