Sport

Al Qahtani, pionieri i boksit në Arabinë Saudite

Al Qahtani, pionieri i boksit në Arabinë Saudite

Boksieri i parë nga Arabia Saudite mësoi se mund të jetë pionier kur tentoi dhe dështoi të gjente inspirim nga paraardhësit që nuk ekzistonin.

“Unë shikova nëpër histori për të gjetur një kampion saudit, pasi dija vetëm pak emra – ‘Prince’ Naseem Hamed dhe Mike Tyson. Ishte shokuese për mua që nuk kishte asnjë boksier saudit. Nuk e kisha në mendje të isha vetëm boksieri i parë saudit, por edhe kampioni i parë i botës që vjen nga Arabia Saudite, dhe sauditi i parë që ka fituar tituj bote në disa kategori. Qershia mbi tortë do të jetë kur të jem në listën e më të mirëve”, thotë pionieri i boksit të Arabisë Saudite, Zuhayr Al Qahtani, shkruan “Sky Sports”, transmeton “Koha Ditore”.