Sport

Shuhet skuadra italiane Palermo

Shuhet skuadra italiane Palermo

Dy vjet agoni, të premten kanë marrë fund, kur zyrtarisht është shuar ekipi italian Palermo pas 32 vjetësh ekzistencë. Gjykata e falimentimeve në qytetin e Palermos ka pranuar kërkesën e prokurorisë për të shpallur falimentimin origjinal - shuarjen e klubit. Ky vendim është shpallur të premten dhe ekipi që njihet si US Citta di Palermo më nuk ekziston.

Gjykata ka vendosur në favor të prokurorëve, ndonëse Andrea Zamparini, i biri i ish-pronarit të Palermos, Maurizios, kishte bërë një ofertë prej dhjetë milionë eurosh për të shlyer borxhet e klubit. Mirëpo, kjo ofertë ishte vlerësuar shumë e ulët për shkak se Palermo kishte shumë më shumë borxhe, shkruan sot Koha Ditore.