Sport

Shigjetarët nga Turqia po synojnë të bëjnë histori në Tokio

Shigjetarët nga Turqia po synojnë të bëjnë histori në Tokio
 

Turqia kurrë nuk ka fituar medalje olimpike në shigjetari, por Yasemin Anagoz dhe Mete Gazoz janë të vendosur për të ndryshuar këtë, duke nisur nga Lojërat Olimpike të vitit 2020 në Tokio.

Të dy janë vetëm 20-vjeçarë, por janë ngjitur lart në renditjen botërore të sportit të tyre dhe secili u shpall "Shigjetar i Vitit" më 2018, një çmim që ndahet me vota të shigjetarëve, shkruan Olympic.org.