Sport

Tifozet iraniane gjejnë emocionet e futbollit nëpër kafene e qendra tregtare

Tifozet iraniane gjejnë emocionet e futbollit nëpër kafene e qendra tregtare

Në ditët e ndeshjeve, tifozet e reja iraniane të futbollit mbushin qendrat tregtare dhe kafenetë në Teheran, me fytyra të ngjyrosura me flamuj të Iranit dhe plot entuziazëm, ndërsa përcjellin përfaqësuesen në monitorë gjigantë përkrah meshkujve.

Femrave iraniane u është ndaluar të shohin ndeshjet e futbollit të meshkujve në stadiume që nga Revolucioni Islamik në vitin 1979. Mirëpo, kjo nuk zbeh vendosmërinë e tyre për të shijuar futbollin, transmeton Koha Ditore shkrimin e Reuters.