Sport

Vuajtjet e skuadrës kurde që turqit e shohin si “terroriste”

Vuajtjet e skuadrës kurde që turqit e shohin si “terroriste”
Foto: Getty

Nëse tensionet etnike në Turqi reflektohen në fushë të futbollit, atëherë Amedspor dhe tifozëria kurde e këtij klubi janë në qendër të kësaj. 

Klubi përfaqëson qytetin me shumicë kurde, Diyarbakirin, që gjendet në juglindje të Turqisë, rreth 120 kilometra nga kufiri me Sirinë dhe ka popullatë rreth një milion banorë, shkruan sot Koha Ditore.