Sport

Vendimi për t'ua ndaluar pjesëmarrjen afrikanëve shkakton bujë në Itali

Vendimi për t'ua ndaluar pjesëmarrjen afrikanëve shkakton bujë në Itali
Foto: Ilustrim
 

Organizatorët e një gjysmëmaratone në Itali janë tërhequr nga vendimi për të ndaluar pjesëmarrjen e atletëve nga Afrika, pasi ky vendim kishte shkaktuar zemëratë dhe po ashtu inicioi akuza për racizëm.

Kreu i garës së Triestes, që mbahet më 5 maj, ka thënë se vendimi ishte marrë vetëm për të vënë në pah keqpërdorimin që po iu bëhet atletëve afrikanë nga agjentët, shkruan sot Koha Ditore.