Sport

Eibari, klubi që udhëhiqet nga femrat

 

Eibari tashmë një kohë të gjatë njihet si klubi më i vogël në La Liga, pasi vjen nga një qytet i vogël me më pak se 30 mijë banorë dhe pa fushë stërvitore. Por tani Eibari po udhëheq fushatën për barazinë gjinore në futbollin spanjoll.

Derisa femrat mbajnë postet e ulëta në zyrat e Real Madridit, Real Sociedadit e Leganesit, Eibari është klubi i vetëm në Spanjë, ku më shumë se gjysma e pozitave drejtuese janë të mbuluara nga femrat, shkruan sot Koha Ditore.