Sport

Situata politiko-sportive e bën Kosovën çështje globale

 

Xhudoja kosovare është shpesh e pranishme në mediumet ndërkombëtare sportive për shkak të rezultateve të saj. Edhe sportet e tjera individuale të vendit paraqiten në media ndërkombëtare, por më shumë për çështje politike. Ky është rast së fundi me karatenë e boksin.

Karateistët dhe boksierët kosovarë së fundi kanë përjetuar diskriminim për arsye politike. Derisa karateistët nuk u lejuan të paraqiten me simbole të shtetit në Kampionatin Botëror që të dielën përfundoi në Madrid, boksieres Donjeta Sadiku nuk po i lejohet fare hyrja në Indi për të marrë pjesë në botërorin që nis të enjten.