SOT

Peja e pasur me bimë aromatike mjekësore

 

Zona e Pejës njihet për bimët aromatike mjekësore. Përmes kësaj storie do të shohim llojet e këtyre bimëve, të cilat janë mjaft të kërkuara nga tregu vendor si dhe ai i jashtëm.

Me kamomil, mente, melisë, cian të katër, mëllagë të zezë, kalendul, rigon të kuq e grurë organik, si dhe shumë bimë të tjera, mbi 100 hektarë janë të mbjellë në zonën e Pejës, bimë këto aromatike mjekësore e të certifikuara si organike.

Violanda Morina thekson se në këto anë ka vite që kultivohen, mblidhen, përpunohen dhe eksportohen këto bimë.