SOT

Këngët që iu dedikuan fëmijëve gjatë luftës në Kosovë

 

Kënga “Lule mbi banka”, që ka për subjekt nxënësit që mungojnë në shkollë, interpretuar nga Shyhrete Behluli, vazhdon të dëgjohet edhe sot e asaj dite, si kujtim për fëmijët që vdiqën në luftën e fundit, 22 vjet më parë.

Afërsinë me Kosovën e ka shkrirë në vargje edhe një britanik, që në Kosovë shërbeu si ushtar i forcave paqeruajtëse të KFORIT, të cilat intervenuan për çlirimin final të vendit. Ndjenjat që ia fali Kosova dhe njerëzit e saj James Blunt i këngëzoi në vargje të mbushura me tone dhimbjeje e mërzie për ngjarjen famëkeqe.