SOT

Legjendat e Prizrenit, të përcjella ndër vite

 

“Kush pi ujë në Shatërvanin e Prizrenit do të mbesë gjithmonë aty”. Ky mit ka përcjellë ndër vite banorët dhe turistët e qytetit piktoresk.

Sipas bashkëpunëtorit nga Qendra Rajonale për Trashëgimi Kulturore, pas Shatërvanit qëndron një histori e tërë, deri në versionin e sotëm të arkitekturës së tij.