SOT

Pastrimi i oxhaqeve në sezonin ngrohës

 

Kjo është periferia e Prishtinës, përkatësisht Kolovica e re dhe e vjetër.

Shtëpitë karakterizojnë lagjen derisa ndërtimi i lartë nuk është i pranishëm në këtë pjesë. Shumica e shtëpive për ngrohje gjatë dimrit përdorin dru, qymyr e pelet. Si pasojë të shpeshta i ka vizitat në këtë pjesë punëtori i oxhaqeve, Aziz Ibrahimi. Brushën e veçantë me gjatësi prej 10 metrash ai e përdor në shumicën e pastrimeve. Ndërsa, puna e tij e zakonshme fillon me heqjen e qyngjeve, ndërsa letrat i vendos për ta shmangur përhapjen e hirit e pluhurit brenda hapësirës së shtëpisë.