SOT

Kosova ka nevojë për më shumë logopedë

Pëlqeje KTV Video për të parë video të përzgjedhura nga KOHA
 

“Kosova ka nevojë për më shumë logopedë”. Kështu ka deklaruar Lekë Gjurgjeali, njëri ndër 27 logopedët e licensuar në Kosovë. Ai në emisionin e mëngjesit në KTV, ka treguar se në Prishtinë ka vetëm 2 logopedë e të cilët punojnë në QKUK dhe se të tillë nuk ka fare në shëndetësinë primare që udhëhiqet nga Komuna e Prishtinës.

Gjergjeali ka thënë se gjenet janë ndër faktorët që shkaktojnë vonesa në të folur. Ai ka thënë se shumë prindër kërkojnë ndihmë edhe për fëmijët të cilët mësojnë gjuhë të huaja para shqipes.