Shtojca për Kulturë

“Clarinet Podium” në rrëfimin francez për një mbrëmje magjie

Skena ishte ajo e Amfiteatrit të Ri të Bibliotekës Universitare, zhytur në ndriçim të butë e të ngrohtë, që i shtoi një dozë elegance ambientit. Derisa publiku u mblodh në pritje, ishte e qartë se kjo mbrëmje mbante premtimin e një rrugëtimi të jashtëzakonshëm muzikor, që klarinetisti i shquar francez, Florent Charpenter, dhe pianistja e njohur nga Kosova, Pranvera Hoxha dhuruan (Foto: Arben Llapashtica)
 

Në koncertin “Clarinet Podium”, klarinetisti francez, Florent Charpenter, dhe pianistja Pranvera Hoxha nga Kosova filluan performancën me kompozitorin e njohur francez, Camille Saint-Saëns, duke shfaqur një përzierje të klarinetës dhe pianos. Pasuan kompozimet e ëndrrave të Claude Debussy, duke mahnitur audiencën. Kulmi ishin pjesët e Francis Poulenc, duke reflektuar sinergjinë e jashtëzakonshme të dyshes. Performanca e la publikun të magjepsur, duke kulmuar me një duartrokitje të zhurmshme dhe një natë të paharrueshme

Në botën magjepsëse të muzikës klasike ka momente kur dy instrumentistë bashkohen për të krijuar një përvojë dëgjimore, që mbetet në mendjet e audiencës. I tillë qe rasti në koncertin e titulluar “Clarinet Podium” në natën e katërt të festivalit “DAM”, ku klarinetisti i shquar francez, Florent Charpenter dhe pianistja nga Kosova, Pranvera Hoxha, bashkuan forcat për të krijuar një mbrëmje, ku jehuan disa nga veprat më të njohura nga kompozitorë francezë.

Skena ishte ajo e Amfiteatrit të Ri të Bibliotekës Universitare. Zhytur në ndriçim të butë e të ngrohtë, që i shtoi një dozë elegance ambientit, derisa publiku u mblodh në pritje, ishte e qartë se kjo mbrëmje mbante premtimin e një rrugëtimi të jashtëzakonshëm muzikor.